Menu Sluiten

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn bruine vlekjes die je voornamelijk ziet verschijnen bij mensen op middelbare leeftijd. We zien deze vlekken het meest voorkomen op de rug, handen en het gezicht. De vlekken ontstaan vaak op de plekken die veel blootgesteld zijn aan zonlicht. Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd. Pigmentvlekken komen ook voor bij zwangere vrouwen vanwege de extreme hormoonschommelingen in het lichaam. Deze vlekken verdwijnen meestal na de bevalling. Als dit niet het geval is, is dit gelukkig goed te behandelen!

 

Hoe Kunnen We Pigmentvlekken Verwijderen?

Pigmentvlekken verwijderen met IPL of onze nieuwste SHR techniek werkt als volgt: Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen. De felle lichtflitsen worden door de pigmentlek opgenomen en omgezet in warmte. Door deze opgenomen energie gaan de cellen in het pigment kapot. Daardoor verdwijnt het pigment. De afvalstoffen worden door het lichaam zelf afgevoerd. Het  zacht masseren van de behandelde plek kan het lichaam helpen de afvalstoffen af te voeren!

Welke Pigmentvlekken Kunnen Jullie Verwijderen?

De volgende pigmentvlekken zijn te verwijderen met IPL of SHR:

  • Ouderdoms-of pigmentvlekken van bijvoorbeeld decolleté, handen armen en pigmentvlekken in het gezicht.

Welke Pigmentvlekken Zijn Niet Te Verwijderen?

Niet alle soorten pigmentvlekken zijn te behandelen met behulp van onze techniek. Met IPL of SHR kunnen alleen pigmenten in de opperhuid verwijderen.

  • Pigmentvlekken die ontstaan zijn door hormonen, zoals door de pil of zwangerschap (melasma).
  • Pigmentvlekken die overduidelijk op de huid liggen

Wij kunnen u geen IPL behandeling aanbieden als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea);
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld genomen volstaan twee tot drie behandelingen om het gewenste resultaat te bereiken. In sommige gevallen zijn één of twee behandelingen al voldoende. De behandelingen worden uitgevoerd met een interval van 4 a 5 weken.

Voor de behandeling

Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.

De dag van de behandeling

Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling!

De behandeling

Tijdens de behandeling dragen u en de behandelend huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het IPL of SHR-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied.

De meeste patiënten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling enigszins rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er zou ook een lichte zwelling kunnen ontstaan. Deze zwelling verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel een icepack op de behandelde plek leggen.

Het pigment kleurt donker en voelt korrelig aan na de behandeling. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kan er plaatselijk een korstje ontstaan. Krab niet aan de korstjes maar laat deze rustig genezen! De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droog deppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.

Risico’s

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door kundige specialisten, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. De risico’s van de behandeling worden met u besproken tijdens het intakegesprek.

Pigmentvlekken behadelenPer losse behandeling
1 pigmentvlek (enkele cm2)€ 29
2 pigmentvlekken (enkele cm2)€ 49
3 pigmentvlekken (enkele cm2)€ 65
Grote of meerdere vlekkenPrijs i.o.

Pigmentvlekken behadelen

Aanbevolen behandelingen

De 3 in 1 behandeling om het lichaam te hermodelleren en de gelaatshuid te revitaliseren. De pijnloze methode die je in enkele sessies je slanke lijn teruggeeft en plaatselijk vet vermindert. 

Fibra DFA is een innovatieve laatste generatie technologie met gekoppelde microlenzen, die het mogelijk maakt binnen 6 behandelingen haarvrij te zijn. De toekomst van de Epilatie nu bij Ultrabeauty.

HydraLift FX is een 3 in 1 technologie die de buitengewoon reinigende werking van waterpeeling combineert met sequentiële zuren, microdermabrasie en transdermale afgifte van de cosmetica.


E-mail

WhatsApp

Bellen