Menu Sluiten

Kalknagels

Kalk en schimmel nagels

Er lopen veel mensen rond met de vervelende ongemakken van de zogenoemde “kalknagels” en / of “schimmelnagels”.

Schimmelnagels zijn verdikte, witte en in de meeste gevallen ook vervormde nagels. Vaak zien we dit bij de nagels van de tenen, maar het komt ook voor dat de nagels van de vingers zijn aangetast. Over het algemeen zijn nagels niet goed te behandelen, omdat de schimmel zich vastbijt onder de nagel. Daardoor helpen crémes en druppels vaak onvoldoende . Daarnaast heeft een intensieve medicatie kuur vaak vervelende bijwerkingen. Dé meest effectieve methode om schimmelnagels aan te pakken is om de schimmel te bestrijden met onze IPL / SHR in Motion techniek.

Hoe werkt deze behandeling?

We maken gebruik van de allernieuwste en medisch gecertificeerde IPL en SHR apparatuur. Bij deze techniek wordt licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in en onder de nagelplaat. Door deze warmte wordt de schimmel gedood en zal de vervormde nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan – door de groei snelheid van de nagel –  wel enkele maanden duren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om schimmelknagels te verwijderen?

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig.

Als er meerdere of alle nagels aangetast zijn met deze hardnekkige schimmel kan het voorkomen dat er meer behandelingen nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Omdat het een aantal maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug is gegroeid, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar. Hierbij kijken we naar de staat van de nieuw aangegroeide nagel, en evalueren we de verloop van het proces nogmaals.

Doet deze behandeling pijn?

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, maar het doet geen pijn.  gelukkig duurt de behandeling niet lang, afhankelijk van het aantal nagels dat is aangetast natuurlijk.

Hoe kan ik mijn schimmelnagels thuis het beste verzorgen?

Het is belangrijk dat u de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Daarnaast zullen wij altijd adviseren om goed ademende schoenen te dragen. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd door een gespecialiseerde pedicure.

Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig kunnen zijn en daarom is het van belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn. Zo komen we samen tot het best haalbare resultaat!

Wie voert de laserbehandeling uit?

De IPL behandelingen worden uitgevoerd door een van onze IPL specialistes. Ze zullen u alles duidelijk uitleggen en u begeleiden om voorgoed van dit hardnekkige probleem af te komen. Bel of mail gerust voor het maken van een afspraak of informeer naar de mogelijkheden.

 Onderstaande foto’s geven het resultaat aan na 2 behandelingen:

Kalknagels behandeling 
3 laserbehandelingen van 1 nagel€95
  
  

Kalk en schimmel nagels 1

Kristine Hemming

Service van het hoogste niveau! Dit zorgt ervoor dat ik keer op keer gerust in de stoel lig bij deze meiden. De juiste mix van… Read more “Kristine Hemming”

Peter Alofs

Via een vriend kwam ik bij Ultrabeauty terecht, na een prettig gesprek heb ik hier mijn tanden laten bleken. Ik ben zeer te spreken over… Read more “Peter Alofs”

Alex Maas

Mega vriendelijke dames die zeer professioneel en tevens met plezier hun werk uitvoeren met een uitstekend eindresultaat, ZEER TEVREDEN.

Aanbevolen behandelingen

Met een regelmatige verzorging van uw voeten kunt u zeer veel klachten voorkomen, zoals eeltvorming, eeltpitten of ingegroeide nagels.

Bij micro needling wordt een roller met hele fijne naaldjes gebruikt. Zodra de huis hersteld is heeft deze weer een frisse uitstraling!

Harsen en waxen is hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd, de haren blijven dus een langere tijd weg dan wanneer u de haren weg scheert.


E-mail

WhatsApp

Bellen