Menu Sluiten

Coupersose

Couperose behandelen

Couperose behandelen wij bij Ultrabeauty met onze medisch gecertificeerde SHR techniek. Couperose is een huidaandoening waarbij je meestal rode verkleuringen van de wangen en/of de neus ziet, soms op het voorhoofd of een gedeelte van de kin. Vaak zijn kleine rode stervormige plekken of lijnen te zien. 

Couperose is storend, maar gelukkig niet gevaarlijk! Wel zien we vaak dat mensen zich er voor schamen en het bedekken met make up. Onze couperose behandelingen zijn zeer effectief vanwege het gebruik van de SHR technologie. Na een behandeling bij Ultrabeauty is het bedekken van plekken niet langer nodig!

Waar komt couperose vandaan?

Couperose is het gevolg van toename of uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht. Door het regelmatig uitzetten kunnen de adertjes zich voorgoed verwijden wat een rode tekening net onder de huid als gevolg kan hebben. Dit voorval zien we vaak op de wangen. De daarna veel voorkomende plekken zijn centraal op het voorhoofd en op de kin of neus. Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het spontaan op, zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Waarschijnlijk is het erfelijk bepaald. Couperose treedt meestal op rond de leeftijd van 20 jaar en bereikt zijn hoogtepunt op de leeftijd van 45 jaar. Vooral mensen in Noord-West-Europa met een licht huidtype hebben er last van. Men schat dat ongeveer 10% van alle Belgen en Nederlanders couperose heeft.

Het is natuurlijk een vervelend voorval, maar gelukkig is het tegenwoordig erg goed te behandelen! Zoals eerder genoemd is het niet schadelijk maar kan wel als storend worden ervaren!

Couperose behandeling

Couperose kan goed en veilig worden behandeld met de IPL of SHR techniek. Er worden bij deze behandeling lichtflitsen uitgezonden die door de huid heen in de bloedvaatjes dringen. De bloedvaatjes worden  vernietigt, zonder de huid hier bij te beschadigen. Tegelijk wordt ook de rode blos behandeld. Afhankelijk van de ernst van de couperose zijn één tot meerdere behandelingen nodig. Hier zit gemiddeld een interval van vier à zes weken tussen. 

Onthoud wel dat een IPL of SHR behandeling de vorming van nieuwe verwijde bloedvaatjes niét kan en zal voorkomen! Ontstekingen die het gevolg zijn van rosacea kunnen niet worden behandeld met IPL of SHR. Daarvoor zal meestal een behandeling met geneesmiddelen / medicijnen nodig zijn. Bij iedere behandeling is het belangrijk dat uw huid vóór de behandeling geen zon (ook geen zonnebank) heeft gehad gedurende twee maanden. Ook na de behandeling is het aan te raden om 2 maanden lang overmatige bloedstelling aan UV stralen te voorkomen!

Na de couperose behandeling

• U kunt enkele dagen een rode zwelling en een tintelend gevoel hebben. In de meeste gevallen is de zwelling de volgende dag weggetrokken. Bij uitgebreide behandelingen of bij behandelingen dicht bij de ogen, kan de zwelling soms een tweetal dagen aanhouden. Om roodheid en eventuele opzwelling te verminderen kunnen icepacks of verkoelende crème een uitkomst bieden!

• Het optreden van fijne korstjes de dagen aansluitend op een behandeling is normaal. Zolang deze korstjes aanwezig zijn is het nodig om reinigende crème  aan te brengen.

• Vermijd de eerste dagen na de behandeling sauna’s en bubbelbaden. Ook andere activiteiten die overmatig zweten uit het gezicht kunnen veroorzaken

• Aangeraden wordt om de eerste maanden felle en intense zon te vermijden! Mede om deze reden worden meestal geen behandelingen uitgevoerd in de zomermaanden. Na een IPL behandeling moet u de huid beschermen tegen de zon. Dit kan makkelijk met een hoge zonnefactor.

Couperosebehandeling 
Per behandeling van ca. 30 minuten€49
10 behandelingen€399

 

Kristine Hemming

Service van het hoogste niveau! Dit zorgt ervoor dat ik keer op keer gerust in de stoel lig bij deze meiden. De juiste mix van… Read more “Kristine Hemming”

Peter Alofs

Na het proberen van diverse “witte” tandpasta’s kreeg ik niet het gewenste resultaat. Mijn tanden waren niet zichtbaar witter en ik had niet het idee… Read more “Peter Alofs”

Alex Maas

Mega vriendelijke dames die zeer professioneel en tevens met plezier hun werk uitvoeren met een uitstekend eindresultaat, ZEER TEVREDEN.

Aanbevolen behandelingen

Met een regelmatige verzorging van uw voeten kunt u zeer veel klachten voorkomen, zoals eeltvorming, eeltpitten of ingegroeide nagels.

Bij micro needling wordt een roller met hele fijne naaldjes gebruikt. Zodra de huis hersteld is heeft deze weer een frisse uitstraling!

Harsen en waxen is hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd, de haren blijven dus een langere tijd weg dan wanneer u de haren weg scheert.


E-mail

WhatsApp

Bellen